O MENI

hrepa_desno2Rodio se u Splitu 24.04.1963. Rano djetinjstvo proveo u Sloveniji, u Postojni, a u Split se vratio 1971. Od malih nogu se bavi crtanjem i glazbom, stalno je bio član likovnih sekcija i školskih bendova, u kojima je svirao klavijature.., Prvi javni nastup, svirajući bas gitaru, imao je sa blues bendom „L.B. Blues Band“ (Silvije Škare- solo gitara, Denis Bižaca-vokal, Boris Hrepić-bas, Edi Delić-ritam gitara, Željko Hajsok-bubnjevi) u TOK-u, krajem 1981. U ljeto 1985. zajedno sa Marijanom Banom, gitaristom Acom Radovićem i bubnjarom Željkom Hajsokom osniva grupu „Daleka obala“. Postava benda, osim Bana i Hrepe, se tijekom slijedeće tri godine stalno mijenjala (svirali su i gitarist Ljubo Hendrix, saksofonist Kemija, prateći vokal Denis Bižaca, bubnjar Vlasta) da bi se u ljeto 1988. stabilizirala postava koju poznajemo (Marijan Ban, Zoran Ukić, Boris Hrepić, Jadran Vušković). Nakon šest studijskih albuma, jedne kompilacije te zadnjeg dvostrukog uživog albuma „Daleka obala“ je početkom jeseni 2001. prestala s djelovanjem.

Boris Hrepić i Zoran Ukić nastavljaju glazbenu suradnju pod imenom „The obala“, u kojoj se na bas gitari i vokalu pridružuje i Dean Dvornik ( s njim je Hrepa surađivao i prije pišući mu tekstove kao npr, Samo za nju, Ti i ja kad zbrojimo sve, i druge), a Hrepa prelazi na solo gitaru i drugi vokal. Grupa je do sad snimila dva albuma.

Kao glazbenik Hrepa je gostovao na albumima Gibbonija (Noina arka-usna harmonika), „Psihomodo pop“ (Srebrne svinje-prateći vokal, Debakl-bas gitara),“Stividena“ (Po mojim stopama-bas, gitara, klavijature, autor) i Deana Dvornika (Kad odeš ti-solo gitara) Baveći se profesionalno glazbom stekao je zvanje slobodnog umjetnika.

U proljeće 2006. Hrepa ,uz pomoć ekipe emisije „Zrno zdravog života“, pokreće dječju emisiju „Dica sritnih lica“ na TV Jadranu, u kojoj je autor i voditelj, te montažer. Emisija je do sada imala preko 230 epizoda, a od početka 2008. se prikazuje na OTV-u. Prije ove emisije aktivno je sudjelovao i u stvaranju emisije „Zrno zdravog života“.

Video radom Hrepa se počeo baviti još u doba „Daleke obale“ sudjeljujući u režiranju nekoliko video uradaka benda (80-e, Slatko, Ruzinavi brod).
Aktivno se bavi kreativnim animiranjem djece, predsjednik je udruge „Dica sritnih lica“, koautor je i glumac u dječjoj multimedijalnoj predstavi „Dida Šimine priče“.

1992. završio je i Pedagošku likovnu akademiju, i stekao zvanje profesora likovne kulture. Aktivno se bavi i slikanjem, imao je dvije samostalne izložbe (Split, Zagreb), te više skupnih. Likovno je oblikovao nekoliko albuma Daleke obale, The obale i Deana Dvornika.

Glazbeno djelovanje proširuje 2007. pridruživši se ponovnom okupljanju kultnog benda s početka 80-tih Fon Biskich i Narodno blago, svirajući bas, pjevajući bek vokale i autorski djelujući. Grupa je u tijekom proljeća i ljeta 2008. snimila album koji je izašao u veljači 2009.

Sa Stella bendom udruge „Split zdravi grad“ krajem ljeta 2008. završava i snimanje dječje-obiteljskog albuma „Osmijeh od uha do uha“, na koje je glazbeni koproducent i na kojem je snimio gitare, bas gitare,usne harmonike, ukulele, te otpjevao nekoliko pjesama..

2008. osniva udrugu za promicanje dječje aktivnosti „Dica sritnih lica“ čiji je predsjednik. Vraćanje duga svojim glazbenim počecima kad je svirao blues Hrepa proširuje pridruživanjem Steve Wolfman Bandu, te na albumu prvijencu „Na pola puta od stvarnog do sanjanog“ autorski surađuje te svira bas i usnu harmoniku.

Povratak korijenima je i band Dear Prudence, koji u studenom 2009. osniva s prijateljima, i koji svira repertoar Beatlesa.

U prosincu 2009. glazbeno i scenski sudjeluje u kreaciji multimenijalne predstave Hominus Dalmacijus“ kazališta novog cirkusa „Hram“, te s njima nastupa u Splitu i festivalu u Francuskoj.

2010. kreativno sudjeljuje u pisanju glazbe za film „Lavanderman“, za koji je napisao dva instrumentala i dvije pjesme.

Najnoviji kreativni glazbeni projekt je blues duo Sunnysiders, zajedno sa pjevačicom i gitaristicom Ro La , u kojem svira gitaru,ukulele i usnu harmoniku te komponira.

Na drugom Hrvatskom Blues Challengeu, u studenom 2011. u kategoriji solo-duo, izvodeći autorske pjesme na engleskom jeziku, Sunnysidersi su pobjedili i osvojili pravo da predstavljaju Hrvatsku na 27om International Blues Challengeu u Memphisu, USA. Na tom najvećem svjetskom natjecanju bluesa su i nastupili, početkom veljače 2011., te su u četvrtfinalu u konkurenciji samih američkih izvođača osvojili prolaz u polufinale, što je do sada najveći uspjeh Hrvatskih Blues Snaga.

Po povratku u Hrvatsku Hrepi i Ro Li se pridružuju dva iskusna glazbenika Goran Gubić- Hans (jedan od doajena splitske novovalne gitarističke scene osamdesetih, te danas autor filmske glazbe) na električnoj i akustičnoj gitari, i Igor Paradiš Šparka (dugogodišnji bubnjar grupe Pips, Chips i Videoclips) na cajonu i udaraljkama.

Odgovori